Wieczorek taneczny

Hotel Warszawa cieszył się dużą popularnością wśród gości oraz mieszkańców Warszawy. Każdy chętnie przychodził do niego na pyszne śniadanie, wielodaniowy obiad, wyszukane desery i wspaniałe kolacje. Szef kuchni znany był wśród gości jako wyśmienity specjalisty w tradycyjnej kuchni polskiej. Pewnego dnia zarządzający hotelem w Warszawie postanowili organizować raz na miesiąc wieczorki taneczne przy kwartecie smyczkowym dla gości hotelowych i zainteresowanych ludzi. Pomysł ten zrodził się podczas wielu rozmów z klientami, którym brakowało takiego miejsca w centrum. Nie każdy zainteresowany był spędzaniem czasu przy muzyce disco w klubach, pełnych pijanych, młodych ludzi, w gęstej atmosferze dymu papierosowe, hałasie i ścisku. Pierwszy wieczorek odbył się bezpłatnie w ramach promocji hotelu i samego pomysłu na wieczorne spędzenie wolnego czasu. Kwartet cieszył się dużym zainteresowaniem, muzyka, którą grał wręcz porywała do tańca. Na wieczorek taneczny mógł przyjść każdy niezależnie od wieku. Takim sposobem znaleźć tam można było młodych ludzi jak również osoby w podeszłym wieku, babcie i dziadków doskonale spędzających swój czas. Szef kuchni zaoferował każdemu uczestnikowi zabawy wyśmienite paszteciki z ciasta drożdżowokruchego z różnym nadzieniem. Do wyboru były tez przekąski mięsne oraz warzywne. Dla łakomczuchów znalazły się desery, ciasta takie jak szarlotka, napoleonka, kremówka, sernik wiedeński, makowiec japoński i wiele innych ciastek. Goście przede wszystkim chwalili kremówki i sałatkę owocową.

You may also like